j.c. herman ceramics
    serviesgoed wordt voortaan gemaakt op bestelling (levertijd 3-4 weken)

over ons

J.C. HERMAN is de pottenbakkerij van Herman Verhagen.
J.C. staat voor Johannes Cornelis, zijn doopnamen.

Hij studeerde in 2003 af aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam, niet in keramiek maar in film.
Na enige jaren films te hebben gemaakt schoolde hij zich om tot pottenbakker, in Parijs waar hij destijds woonde.
Draailessen volgde hij bij Karin Dessag en glazuren leerde hij van Marc Uzan in Le Mans, in midden-Frankrijk.

In 2011 opende hij zijn eerste winkel/atelier in de Sint Jansstraat, net naast de Dam in Amsterdam.
Hij verkocht er werk direct vanuit de werkplaats. Tevens nam hij eindeloos veel bestellingen aan van restaurants en particulieren; van plantenpotten en gepersonaliseerde urnen tot series van meer dan 100 borden.

In 2014 verhuisde hij naar de Herenstraat, een chiquere maar veel duurdere lokatie.
Ondanks het succes, besloot hij in 2017 de winkel te sluiten om de vaste lasten te verlagen en (zodoende) meer tijd te hebben om zijn product te verbeteren. Sindsdien is het atelier gevestigd in het VEEM, nog steeds centrum Amsterdam.

Eind 2018 studeerde hij in Arita en Itoshima, Japan en Jingdezhen, China.
Daar leerde hij alles over de geschiedenis en de hedendaagse productie van porselein (dat zijn origine heeft in Jingdezhen).
Ook werkt hij regelmatig samen met andere kunstenaars, waaronder Jan de Cock, Constant Dullaart, Jan Rothuizen en Isfrid Siljehaug.

De komende 10 jaar wil hij enerzijds meer exclusieve projecten uitvoeren met kunstenaars en technici (er staat bijvoorbeeld een samenwerking met de afdeling robotica van de HvA in de planning), anderzijds grotere producties doen voor specialistische horeca; estaurants en hotels in het hogere segment.

Maar bovenal wil hij hoogwaardige duurzame keramiek produceren, toegankelijk voor elke liefhebber (met grote of kleine beurs) en het plezier van de productie, dat is meegebakken met de klei, overdragen aan de gebruiker.

We werken met producten uit de regio, gebruiken groene energie en recyclen vrijwel alles; klei, glazuur en water. Bij het verzenden hergebruiken we vaak karton en plastic kussentjes, die we krijgen van de buren in ons werkgebouw. Schoonmaken doe we met water uit de rivier het IJ, de achtertuin van het VEEM.